Цуни-гуни за 100 г. живот

60 секунди "гимнастика с език" пришпорват метаболизма

Цуни-гуни за 100 г. живот | StandartNews.com

София. Да живеят похотливците! Колкото по-мощно ви тресе хормонът, толкова по-дълго ще се радвате на слънцето, категорични са учените. Размяната на ласки е ключът към перфектното здраве и живот с орлите, доказват изследванията. Освен че стопират машината времето, целувките помпат имунитета и топят тлъстинките, смятат "умните глави". "Стандарт" подреди Топ 10 на най-силните оръжия на милувките.

1. С орлите

Искате да надхитрите Смъртта? Ударете й една целувка! Зарежете сектантските мантри за дълголетие и не се "развеждайте" с месото, цигарите, алкохола. Пазете се само от "тишината в спалнята". Защо? Учените са открили по-приятна формула - ако всяка сутрин се събуждате с целувка, ще живеете с 5 г. повече от темерутите, които не си падат по ласките.

2. От всяка жаба принцеса става

Целувката може да направи от всяка жаба принцеса - научно доказано е. Ласките вдигат самочувствието, доказали са изследванията. Да, може би се виждате като крокодил в огледалото. Но, прилъжете ли някой за цуни-гуни, магията ще стане. Редовните милувки ще ви накарат да се чувствате оценени и обичани и ще ви "заредят" с увереност, обещават учените.

3. Фитнес "уста в уста"

Внимание! Вместо да се мъчите във фитнеса, скачайте в прегръдките на любимия. Докато се целувате, изгаряте по 2-3 калории на минута. И нещо повече - метаболизмът ви се "забързва" двойно. Учените са изчислили - три страстни целувки (всяка по 20 секунди) ще ви помогнат да стопите половин килограм. Затова - започнете гимнастиката "уста в уста".

4. Прелъсти стреса

Целувките са тайно оръжие не само в битката с килцата, а и със стреса. Страстните милувки свалят напрежението, "поглъщат" негативните емоции и зареждат със задоволство. Учените са доказали, че целувките буквално стопират секрецията на "хормона на стреса" - кортизол.

5. Вместо лифтинг

Ласките щадят и портфейла, допълването изследователи. Гушкането с партньора например рязко сваля разходите за скъпа козметика. Докато се целуваме, натоварваме точно 30 лицеви мускула. Ласките са страхотен "фитнес" за лицето. Тонизират кожата, стягат отпуснатата брадичка, подобряват кръвообращението и изглаждат кожата.

6. Мехлем за сърцето

Целувките са балсам и за сърцето. Размяната на милувки стимулира отделянето на адреналин. А хормонът активизира работата на сърцето. "Целуването сваля кръвното и холестерола", обясняват лекари.

7. Щит за стомаха

Инфарктът по-рядко покосява сладострастниците, смятат изследователите. Целувките обаче са полезни и за други органи. Клинични тестове доказват, че любвеобилните хора по-рядко страдат от стомашни проблеми, възпаления на пикочните пътища и инфекции на кръвта.

8. Секси аналгин

Любовната химия няма граници - докато си разменяме ласки, в слюнката ни се отделят естествени антибиотици, обясняват учените. А и аналгетици. Затова лекарите препоръчват, вместо да вземаме аналгин, да "нападнем" любимия човек.

9. По-мощни от медитация

Когато сте объркани, не му мислете много - целувайте се! Това съветват психолозите. Ласките ще вдигат нивото на окситоцина в организма ви - така ще се почувствате изключително омиротворени. Целуването не само е по-лесно от медитацията, а и по-ефективно, настояват учените.

10. Най-яката дрога

Удължават живота, изглаждат бръчките, заздравяват сърцето. Да, целувките определено си струват "усилието". Но най-примамливото им качество безспорно е едно - по-добри са от дрога. Фактите са категорични - ендорфините, които се отделят по време на целувка, са 200 пъти по-мощни от действието на морфина. Вие решавате - с какво си струва да се "друсате".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай