Църквата с пример. Дядо Тихон се ваксинира

Аз помолих министър Ангелов да ми разреши да го подкрепя, каза духовникът

Църквата с пример. Дядо Тихон се ваксинира | StandartNews.com

И църквата даде пример за ваксинация. Викарият на патриарх Неофит - епископ Тихон, стана първият духовник у нас, който се имунизира срещу коронавирус. Той направи това публично в столичната болница "Света Анна", веднага след като инжекция бе поставена и на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

75-годишният дядо Тихон, чието светско име е Христо Иванов, е бивш предстоятел на патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" и настоящ викарий (помощник) на патриарх Неофит. Епископът сам поискал от здравния министър да се ваксинира след него.

"Аз помолих министър Ангелов да ми разреши да го подкрепя, защото аз твърдо вярвам в Бога и вярвам, че Бог е казал на онези, които са създали ваксината как да го направят и съм уверен, че те са го разбрали добре. По този начин искам да изкажа благодарност за тези невероятни усилия, които те са положили, към всички онези, които направиха всичко възможно тази ваксина да бъде достъпна за всички нас", сподели епископът.

"Аз самият съм ваксиниран срещу всичко, срещу което можете да си представите. Само срещу ебола не съм вакисниран", каза викарият на патриарх Неофит.

Епископ Тихон сподели, че е бил свидетел като малък как едно дете на улицата, на която живеел едва ходило, тъй като имало детски паралич. И тогава всички го заобикаляли от страх да не се заразят. Бъдещият духовник с радост посрещнал новината че има ваксина срещу детски паралич, която впоследтвие спасила милиони хора.

Сега да убеждаваме хората да се ваксинират е жалко, смята дядо Тихон. С настоящите ваксини срещу коронавируса той вижда светлина в тунела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай