Цианкалият в Плевен бил на Агенция по лозата и виното

Цианкалият в Плевен бил на Агенция по лозата и виното  | StandartNews.com

Плевен. Сериозното количество цианкалий, което бе открито в петък в Плевен, се оказа на изпълнителната Агенция по лозата и виното, уточниха от РИОСВ.

Първоначално бе съобщено, че суперотровата е собственост на Института по метрология, защото негови служители обитават първите два етажа на постройката в покрайнините на гъсто населения квартал Сторгозия.

От екоинспекцията утониха още, че опасните вещества са били съхранявани правилно, не е било допуснато разливане и не е бил застрашен животът на хора. Те са транаспортирани в специални бетонови помещения под земята, които се проветряват. Така е гарантирана безопасността на населението, категорични бяха от РИОСВ.

Четири контейнера калиев цианид като сухо вещество и друго количество от същия химикал в стъкленици в разтворено състояние бяха открити случайно от главния секретар на областната администрация Емил Димитров-Ревизоро. Той присъстваше в сградата, където на мястото на лабораториите занапред ще се помещава Държавната автомобилна инспекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай