Неделя,

Цацаров подписа споразумение с АББ

От: сс -
A
A
A

Докато медии  тръгнаха от сутринта по врачки, за да питат дали Цацаров няма да е следващият шеф на КПКОНПИ,  главният прокурор  подписа поредното важно споразумение, което цели противодействие на заплахите пред банковия сектор. Заедно с  председателя на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) Петър Андронов сключиха Меморандум за сътрудничество между институцията и организацията, съобщиха от държавното обвинение. На подписването присъстваха  Иван Гешев, заместник-главен прокурор, и Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк, която снощи бе избрана за Мисис Икономика.

Документът предвижда оперативно сътрудничество между Прокуратурата и Асоциацията за противодействие на заплахите пред банковия сектор и икономиката като цяло, които произтичат от престъпления, свързани с информационните технологии, подправени документи и платежни инструменти. Предстои да бъде създаден механизъм за бърз обмен на информация и уведомяване на компетентните органи за предполагаеми закононарушения, свързани с банкови дейности. Предвижда се и провеждане на обучения по теми от взаимен интерес.

Необходимостта от по-тясно сътрудничество между Прокуратурата и Асоциацията на банките бе обсъдена по време на срещата между ръководствата на двете институции, проведена през септември 2019 г. в Съдебната палата в София.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички