Цацаров иска лишаване на 4 чужденци от БГ-паспорти

Четиримата са укрили информация или не са изпълнили инвестиционни ангажименти

Цацаров иска лишаване на 4 чужденци от БГ-паспорти | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отнемане на българското гражданство на четирима чужденци, съобщиха от Главна прокуратура. Той е направил предложение до правосъдния министър за отмяна на тяхната натурализация заради сигнали от ДАНС нарушения по време на процедурата, които са потвърдени от Върховната касационна прокуратура.

Четиримата - трима руски и един казахски граждани, са укрили информация или не са изпълнили инвестиционни ангажименти, срещу които са получили български паспорти между 2011 и 2016 г.

Става дума за руския гражданин Сергей Дружинин и гражданинът на Казахстан Каир Рахимов, които са укрили факти, които биха послужили като основание за отказ за придобиване на българско гражданство. Руските гражданини Владислав Левицкий и Галина Улютина пък не са поддържали инвестициите, които са обещали да направят в законовия срок от две години.

Правосъдният министър трябва да направи предложение до президента Румен Радев, който може да реши за отнемането на техните български паспорти.

Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай