Цачева: Новият ми имот не е евтин!

Спекулира се, нямам никакъв конфликт на интереси, подчертава министърът на правосъдието

Цачева: Новият ми имот не е евтин! | StandartNews.com

Новият ми имот не е евтин, цената е четирицифрена (за кв.м.), заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева в предаването "Лице в лице" по БТВ. Тя коментира така информацията на Антикорупционния фонд, че е придобила жилище на занижени цени.

Имотът е придобит в груб строеж, така е по нотариалният акт, и в никакъв случай не е вярно, че цената е занижена, обясни в ефира на БТВ Цачева.

Плащането е на зелено, сумите са привеждани изцяло по банков път с всички начислени данъци, каза още министърът на правосъдието. Според нея единствената отстъпка, която е получила от фирмата е да я изчакат да продаде апартамента си в Плевен.

Разполагам с всички документи, подчерта Цачева.

Това е жилище на три поколения, след като разпродадохме всичко, с което разпродадохме, каза още тя.

Спекулира се, нямам никакъв конфликт на интереси, подчертава министърът на правосъдието. И обясни, че фирма "Артекс", от която е купила жилището, не участва в обществени поръчки, нито в дейности, свързани с нейната дейност като министри.

Цачева обясни, че сградата, където се намира новото й жилище, в района, където и сега живее. Тя видяла изкопа и се свързала с фирмата. Не е използвала услугите на брокер. Министърът на правосъдието каза още, че от три години опитвала да продаде апартамента си в Плевен.

"860 евро за 70 кв.м на чертеж, е висока оферта, може да направите такива сделки и на 650 евро", коментира пред Епицентър.бг бившият министър на културата Вежди Рашидов. "Влязъл съм в сделката на пазарен принцип. След като парите ми потънаха в КТБ, инвестирам не в банки, а в имоти, поради липса на доверие. Не съм извършил никакво престъпление! Декларирал съм парите си още преди да вляза в политиката. Платил съм всички данъци", подчерта Рашидов. 

И обясниf още: "Сделките са извършени от „Рашидов пропъртис“ ООД, в което дружество имам дялово участие. Сделките са направени на незавършена фаза „груб строеж“ и на такъв етап е постигната договореност за цената".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай