Три пъти месечно идва полиция в болниците

Причина за това стават пациенти хулигани или буйни техни близки

Три пъти месечно идва полиция в болниците | StandartNews.com

Поне по три пъти месечно се вика полиция в спешните отделения на болниците в страната. Причина за това стават пациенти хулигани или буйни техни близки. Реалните случаи са в пъти повече, но медиците сигнализират само за най-сериозните ситуации. Статистиката е в резултат от проучване на „Монитор“.

„Работещите в лечебните заведения нямат право, а и не разполагат с механизъм, по който да се справят с хулиганите, да ги заставят да напуснат болницата или да ги глобят", обяснява говорителят на Университетската болница „Света Анна” в София Антон Луков.

Припомняме, че преди около месец точно там арогантен пациент започна да троши врати в хирургичното отделение. Скачаше и да бие лекари и медицински сестри. Луков обясни, че извършителят е планирал всичко предварително, тъй като е сложил ръкавица върху камерата за видеонаблюдение.

В УМБАЛ-Бургас се разигра подобна ситуация през лятото. Тогава германец с психични отклонения е останал в болничното заведение в продължение на три месеца“, разказва говорителят на здравното заведение в Юлия Андреева

Друг случай пак в бургаската болница е с пиян англичанин, който пристигнал с уж окървавени дрехи, но не можел да обясни къде точно по тялото се е наранил. Малко след това, станало ясно, че червеното по дрехите му не е кръв, а смес за настилки.

Юлия Андреева обяснява, че годишно пациентите с подобни прояви, заради които се налага да се вика полиция, наброяват 30.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай