Неделя,

Търговците в Одрин учат български

От: Стандарт -
181
Търговците в Одрин учат български
A
A
A

Председателят на Сдружението на камарите на занаятчиите и търговците в Одрин (СКЗТО) Кемал Джингьоз съобщи, че ще бъдат организирани безплатни езикови курсове по български и гръцки с цел осигуряване на по-лесното контактуване между българите и гърците, които идват в града и търговците.

Заради поевтиняването на лирата спрямо долара, интересът на българските и гръцките граждани към пазаруването в Одрин остава висок. Въз основа на заявени молби от търговците, СКЗТО пое инициатива за организиране на езикови курсове по български и гръцки. Това съобщава на сайта си „Хабертюрк“.

Председателят на СКЗТО Джингьоз заяви, че на търговците ще бъдат раздадени и речници на съответните езици.

„Смятаме да отворим курсове по български и гръцки за търговците. Модулът на курса ще включва техники за продажба и удовлетворяване на клиентите. Организираме съвещания и с Тракийския университет. Ще сключим договор с университета. Ще се опитаме поне търговците да натрупат лексика, с която да посрещат българските и гръцките клиенти на тезгяха. Търговците отправиха искане към нас. Подготвяме брошура съвместно с Камарата на индустриалците и търговците в Одрин. Ще раздадем и българско-турски и гръцко-турски речници на търговците. Това ще стане благодарение на Областна дирекция по търговията.“, заяви Кемал Джингьоз.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички