Тревога в БСП. Къде е безработният Жан Виденов?

Не се е записал в бюрото по труда, телефонът му е изключен

Тревога в БСП. Къде е безработният Жан Виденов? | StandartNews.com

Къде е Жан Виденов? Въпросът тревожи социалистите, след като вчера стана ясно, че бившият премиер на червените е безработен и с него няма връзка. Виденов е бил съкратен от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от 2 октомври. Освободени са и всички преподаватели, а студентите са пренасочени в други вузове, съобщи 24plovdiv.bg. Университетът е в несъстоятелност.

Никой от доскорошните колеги на бившия премиер не знае къде е той, нито с какво се занимава. Телефонът му е изключен, съобщи „Марица”.

Проверка на dir.bg в сайта на университета показа, че последната преподавателска изява на доц. Жан Виденов е била в края на лятото на 2020 г. Тогава е обявен предстоящ държавен изпит по английски език за бакалаври от специалност "Мениджмънт в туризма", който бившият премиер е председателствал. Виденов, освен преподавател по управленски дисциплини, беше и главен секретар на вуза.

От пловдивското поделение на НОИ заявиха, че 61-годишният експремиер, който междувременно стана доцент, не се е записвал в Бюрото по труда, нито пък се е пенсионирал, тъй като няма навършена възраст.

"Още миналата година Жан ми се оплака, че нещата в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт не вървят, защото нямали студенти. Предложих да му помогна. Но той ми каза: "Ще се оправя", разказа пред 24plovdiv.bg Ангел Димов, бивш депутат от БСП по времето на Виденов и негов близък приятел. Според него Виденов няма да остане на улицата, защото "навсякъде ще го вземат с неговото образование, знания и опит". Бившият премиер имал и оферти за връщане в политиката, но отказвал.

Виденов ще остане запомнен с най-голямата икономическа и финансова криза, в която правителството му хвърли България. То предизвика банкови фалити и хиперинфлация, допусна зърнена криза и празни магазини. Виденов бе свален от власт на 10 януари 1997 след месец протести в цялата страна и щурм на парламента.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай