Трагедията е пълна. Подробности за втория загинал в Пирин

Спасителите не могат да свалят телата на загиналите

Трагедията е пълна. Подробности за втория загинал в Пирин | StandartNews.com

Нови подробности за трагедията в Пирин. Второто тяло на мъртъв турист най-вероятно е на македонски гражданин. Това съобщиха спасители, цитирани от Struma.com.

У него са намерени ключове и македонски пари.

Тялото бе открито близо до това на Пламен Христов, когото издирваха повече от седмица. Това обяснява и факта ,че никъде в Сандански и Банско няма втори човек, обявен за издирване.

Телата са намерени в района на Влахини езера, които са на територията на Сандански. Версията, която се появи по-рано, че най-вероятно македонският гражданин е слязъл да помогне на Пламен, ще се окаже вярна.

"Телата са открити на 2300 м. Намерени са с дрон на 1 януари, днес момчетата отидоха и откриха два трупа вместо един", заяви дежурният в ПСС Банско Методи Баневски. 

Той изрази сериозно притеснение. В района има около двайсет спасители от Банско, Сандански, Разлог, но те не могат да свалят труповете, защото рискуваме да се случи инцидент. 

"Не можем да извадим и да пренесем до хижата на ръце телата оттам, районът е изключително опасен – заледен стръмен улей по западния склон на върха откъм Влахини езера", каза Баневски, цитиран от "Марица".  

"Поискахме държавата да предостави хеликоптер за извозване на труповете, но ни беше отказано с мотива, че не можел да вози трупове. Ако от авиобаза Крумово не предоставят хеликоптер, двамата мъже ще останат горе под върха. Ако можете, помогнете", помоли спасителят Баневски.  

Както е известно, България е единствената страна от 27-те в Европейския съюз (ЕС), която не разполага със спасителни хеликоптери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай