Товарни автомобили задръстиха Кулата, вижте най-новите данни

Трафикът се диктува от тирове, но е улеснена работата с леките автомобили

Товарни автомобили задръстиха Кулата, вижте най-новите данни | StandartNews.com

Интензивен тази сутрин е трафикът на някои от граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“.

На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ трафикът на товарни автомобили е интензивен. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата" и ГКПП „Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден", ГКПП „Златоград", ГКПП „Ивайловград" и ГКПП „Капитан Петко войвода". През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на ГКПП „Калотина“, съобщиха още от дирекцията. Граничните проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта. На „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. За  да избегнат интензивния трафик, „Гранична полиция“ съветва пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово‘, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци", ГКПП „Олтоманци".

На изход към Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили граничните пунктове „Кардам“ и „Дунав мост Видин“. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ на българо-турската граница.

Движението през пунктовете с Република Северна Македония е нормално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай