Това е най-богатият човек у нас!

Има ли промяна в световната класация

Това е най-богатият човек у нас! | StandartNews.com

Според класацията на CEOworld най-богатият българин е Георги Домусчиев. Състоянието му се определя на 2,2 милиарда долара.

Домусчиев е един от мажоритарните собственици на компанията за фармацевтични и ветиринарно медицински продукти "Хювефарма" и "Биовет", развиваща дейността си на територията на нашия град и дала възможност за работни места на нашите съграждани.

Предприятието е от малкото държавни фирми, което след приватизацията не само оцелява, но и просперира. Произвежда стотици ветиринарни медикаменти, витамини и антибиотици, които се изнасят в повече от 70 държави по света, пише София 24.

Към 27 ноември 2023 г., с нетно състояние от приблизително 242,0 милиарда долара, Илон Мъск отново е най-богатият човек в САЩ и в света. Междувременно Бернар Арно взима короната във Франция и Европа с нетна стойност от 191,5 милиарда долара.

Следват Джеф Безос (169,1 млрд. долара), Лари Елисън (146,3 млрд. долара) и Уорън Бъфет (121,0 млрд. долара). Марк Зъкърбърг е 6-ти с 119,8 милиарда долара. Бил Гейтс и Уорън Бъфет са 7 и 8-ми.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай