Топло време с възможен дъжд, предстои голяма промяна до дни

Максималните температури днес ще са между 23° и 28°, в София - около 24°

Топло време с възможен дъжд, предстои голяма промяна до дни | StandartNews.com

Преди обяд днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските райони, купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 24°.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Родопите, Странджа и Сакар ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен, по високите части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в страната, ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, слаб, в нощните часове ще стихва. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по Черноморието 18°-21°. В петък и събота въздушната маса над страната ще е силно неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни около и след обяд. Възможни са градушки. Вятърът от североизток ще се усили, в източните райони до умерен, към неделя в цялата страна ще бъде умерен, в източните райони - временно силен. Дневните температури през почивните дни ще се понижат с 2 до 4 градуса. В неделя от север валежите ще намаляват по обхват и интензивност, гръмотевици са възможни само в Рило-Родопската област. В началото на следващата седмица вероятността за валежи намалява още, краткотрайни следобедни превалявания са възможни във вторник, главно в Западна България. Североизточният вятър ще отслабне. Дневните температури отново ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай