Топ 5 на приложения за комуникация

Топ 5 на приложения за комуникация | StandartNews.com

Мобилните приложения за комуникация са едни от най-масово използваните апликации за смартфон изобщо. Програмите за безплатни разговори от разстояние стават все повече и битката между тях е ожесточена. Всеки притежател на модерен смартфон телефон ползва услугите на поне едно от тях.

1. Viber

Viber е лидер сред този тип програми. За напълно безплатна комуникация, чрез чат или разговори, ви е нужен само достъп до интернет - мобилен или Wi-Fi. Ако заплатите допълнително, може да си вземете пакети от емотикони на цена 1,99$. Viber привлича потребителите с лесния си за използване User Interface и огромния обхват на достъп до ваши приятели от Facebook, Twitter и телефонните ви контакти. Viber представя възможността и за конферентни разговори с до 15 души, а в последно време и публични чатове с големи компании.

2. Messanger

Досадно ли ви е да влизате в приложението на Facebookk само за да достигнете до чата? Messanger елиминира това усилие, като изважда чата на Facebook в отделна апликация. Поставяме я на второ място единствено заради популярността на социалната мрежа, с чието име е свързано. Ако я разглеждаме като отделно комуникационно приложение, тя е доста нестабилна, товари телефона ви твърде много и не предоставя същата вариация от допълнителни опции, каквито дават другите програми в този лист.

3. Hangouts

Hangauts е добра алтернатива на вградената програма за изпращане на съобщения (SMS) от андроид смартфоните. Като допълнителна екстра е добавена автоматична локализация. Това става благодарение на GPS-а на вашия таблет или телефон.

4. Skype

Със закупуването на Skype от софтуерния гигант Microsoft през 2011 г. тази апликация стана част от базовия пакет приложения на линията мобилни телефони на компанията,
работещи под операционната система Windows. За Android и iOS програмата губи позиции заради големия си размер, платените обаждания и досадни реклами.

5. WhatsApp

WhatsApp е едно от най-старите мобилни приложения от този тип. Тя взима почетното 5-о място в нашата класация заради два основни проблема: загубата на хронология, включваща чатове и разговори, и твърде визуално остарели и твърде малък брой емотикони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай