Топ следовател с горещи факти за Семерджиев. Къде е стълбата?

Ясен Тодоров даде нови подробности от разследването

Топ следовател с горещи факти за Семерджиев. Къде е стълбата? | StandartNews.com

Топ следовател изнесе горещи факти за Георги Семерджиев, който дрогиран прегази с джипа си две момичета пред столичния х. „Хемус”.

Зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров е открил стълбата, с която Семерджиев се качил през балкона в дома си след зверската катастрофа, от която избяга.

ВИЖ ОЩЕ: Били ли са любовници тунингованата полицайка и Семерджиев? Нови факти

"Камера ни показа, че около час след катастрофата Семерджиев влиза във входа на сградата, в която живее, но нямахме представа как е влязъл в апартамента. Когато претърсвахме жилището, не видяхме как е влязъл. В дома открихме лявата му маратонка, дясната беше останала в джипа. По ходилото му имаше кръвонасядания от това, че е ходил бос", разказа Тодоров в предаването "120 минути" по бТВ.

Разследващите разбрали, че шофьорът убиец е влязъл в апартамента през балкона със стълба, като са му помогнали още две лица. В момента се правят всички необходими експертизи, за да се установят помагачите.

На следващата сутрин Тодоров, който живеел в района, разхождал домашното си куче и открил стълбата.

"Съмнявам се той да е употребил алкохол, но вероятно е употребил наркотици, поне такива са свидетелските показания. В ареста лекарите не успяха да му вземат кръв, защото той отказваше и се съпротивляваше. След като го откарахме в МВР болницата, там успяха да му вземат кръв за изследване", разкри още Тодоров. Според него има данни, че през годините Семерджиев е бил покровителстван от полицаи.

ВИЖ ОЩЕ: Съдебна драма и с доведения брат на Семерджиев

За полицайката Симона Радева, чието име се свързва със Семерджиев, Тодоров каза, че тя е свидетел на действията, които предприема Георги след катастрофата. Вероятно тя е казала, че  Георги чрез стълба се е покатерил през балкона в дома на родителите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай