Съдебна драма и с доведения брат на Семерджиев

Магистратите с важно решение за Николай Огнянов

Съдебна драма и с доведения брат на Семерджиев | StandartNews.com

Доведеният брат на Георги Семерджиев – Николай Огнянов, остава в ареста, реши Софийски районен съд. 26-годишният Огнянов бе задържан в петък, след като при проверка на пътя бе установено, че шофира в нетрезво състояние. Дрегерът е отчел 2,3 промила алкохол в кръвта. Два дни по-рано дрогираният Семерджиев пък прегази с джипа си две момичета пред столичния х. „Хемус”.

ВИЖ ОЩЕ: Били ли са любовници тунингованата полицайка и Семерджиев? Нови факти

За Николай Огнянов се твърди, че доведен брат на Георги Семерджиев, който също бе оставен постоянно в ареста.

Обвинението настоя, че Огнянов трябва да бъде задържан под стража, както и че съществува реална висока обществена опасност той да извърши и друго престъпление. От доказателствата по делото стана ясно, че той е имал в кръвта си над 3,16 промила алкохол, както и че са се създали предпоставки за ПТП. Защитата твърди, че той е карал с 1,2 промила алкохол.

„Подзащитният ми е неосъждан, той е с изградени навици — от 8 години работи на трудов договор, има жена, макар и без сключен граждански брак, и малко дете, за което се грижи, има адрес, на който живее и няма да се укрие. Няма съпротива при задържане, няма ПТП, просто са го спрели”, каза адвокатът.

„Не бива мярката за неотклонение да се превръща в санкция и начин за натиск”, заяви още той и поиска от съдията мярка за неотклонение „подписка”.

Пред съда обвиняемият също поиска по-лека мярка за неотклонение и обеща да се явява, винаги, когато бъде призован.

Присъстващите в съдебната зала негови близки твърдят, че той няма нищо общо с Георги Семерджиев. На въпрос към прокурор Йоана Ралякова дали двамата имат общо, тя подчерта, че няма данни за роднинска връзка между двамата.

В крайна сметка Районният съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Огнянов, оставяйки го в ареста. Той има тридневен срок да обжалва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай