Топ политолог прочете съдбата на държавата

Проф. Румяна Коларова каза как ще се управлява в близките месеци

Топ политолог прочете съдбата на държавата | StandartNews.com

Според проф. Румяна Коларова България ще бъде управлявана от експертен кабинет в следващите месеци. И то независимо дали той ще е подкрепен от парламента или от президента Руман Радев. Животът му съответно ще е или 4-5 месеца, или 2-3 месеца. Това коментира  политологът пред БГНЕС.

Според нея не е невъзможно съставяне на правителство в рамките на това 47 Народно събрание, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на „Демократична България“.

„Опитът за съставяне на подобен кабинет ще бъде силният предизборен ход на „Демократична България“. Те са в много неблагоприятна ситуация в момента. Реално подкрепата за тях е на границата от около 5% и те са заплашени от риска да не влязат в следващия парламент“, каза проф. Коларова.

Причината е в съвпадението на профила с политическия профил на лидерите на ПП.

„Лидерите на ПП откраднаха идентичността на ДБ“, заяви политологът.

Според нея опитът за съставяне на кабинет е възможност за ДБ да отстоят своята идентичност, която е дясна. „Трябва да подчертаем, че ПП не само не са дясна партия, но те са и нова, антикартела, популистка формация.

ДБ са системна, дясно центристка партия. Това означава, че ДБ има политическа програма, която отива далеч отвъд антикорупционните мерки, далеч отвъд съдебната реформа. Те са само един от възможните инструменти и една от възможните насоки, в които ДБ могат да работят“, подчерта проф. Коларова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай