Топ климатолог ни шашна с времето. Идват летни градуси!

Преди това - мъгла като сирене

Топ климатолог ни шашна с времето. Идват летни градуси! | StandartNews.com

Източник: БНР

Топ климатолог ни шашна с прогноза. Страшни изненади ще ни поднася времето до неделя, при това - през няколко часа. 

Днес леденият капан започва да отпуска примката си. И вместо сняг цял ден валя дъжд. Но промените продължават

"В четвъртък, петък и събота валежи няма да има, но ще има сериозни мъгли в четвъртък и силни ветрове от югозапад-запад", прогнозира Симеон Матев. И внесе успокоение само за половин България: "Те няма да достигат опасно високи скорости на поривите, освен на Север".

"Това все пак ще е за кратко. С вятъра ще дойде обаче и затопляне – в събота. На много места в Източна България и по крайбрежието на морето, температурите ще достигнат 22-23 градуса", обеща Матев.

"В централните части на страната ще са между 16-18 градуса. В северозападните райони ще са около 10-ина градуса максималните температури. В планините може да има проблем заради бързото топене на снега", добави климатологът.

"Възможно е някои реки да повишат доста нивата си от бързото топене на снега в петък и събота", предупреди експертът.

"В неделя температурите ще започнат да се повишават и ни очакват валежи. Ще има сняг в Северна и Западна България, но няма да е обилно количество", каза Матев.

"Времето ще запази характера си и през първите дни на декември. Тогава се задават процеси, които трябва да следим изкъсо, защото може да има проблеми“, завърши той и призова времето да бъде с нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай