Топ експерт ни нокаутира! Каза цената на билетчето в София

Какво коментира синдикалистът Димитър Манолов

Топ експерт ни нокаутира! Каза цената на билетчето в София | StandartNews.com

Важна фигура в синдикатите направи плашеща прогноза за цената на билета за градски транспорт в столицата.

Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" в "Денят започва с Георги Любенов" коментира водещи теми, сред които и злополучната катастрофа на ул."Никола Габровски", при която водачът на автобус 94 загуби съзнание и блъсна жена на пешеходна пътека. Според него на шофьора просто "не са му стигнали силите". Причината според него е следната:

"Извънредният труд по закон е ограничен. Ограничение, което в предприятията на софийски градски транспорт не се спазва, не защото управителите на тези дружества са непременно лоши хора, а защото няма кой да работи".

По думите му в столичния автотранспорт работят с 200 души по-малко от необходимия капацитет. По отношение на протестите в сектора с искане за по-високи заплати, Манолов каза, че:

"Малкото по-високите доходи там са на цената на чудовищния извънреден труд, който тези хора полагат", уверен е синдикалистът.

По темата за доходите през новата година, Димитър Манолов посочи, че "доходите са толкова много назад, че ни трябват много години да растат в такава пропорция. Дали ще се случи - не знам".

Според него е абсурдно твърдението, че нивото на безработицата ще се повиши.

За вноса на "виетнамски работници" Манолов каза, че това не е добра идея.

"Тази история с внос на работници не е довела никого до добър край и нас няма да ни доведе, но историята учи, че никой не се учи от историята", категоричен беше той.

Според регламент в Европейския парламент, държавният бюджет трябва да подкрепя държавните предприятия.

"Българският държавен бюджет се въздържа от такава подкрепа", посочи той.

Синдикалистът посочи, че ако билетът за градския транспорт стане от 1,60 лв. на 5,60 - "нещата ще си дойдат по местата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Инженерът 1917
преди 3 месеца

Защо не каза тази цена на билета при кмет Фандъкова ???!!!!

Откажи
Bazza
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи