Тежки обвинения към уволнения директор на Ел Би Булгарикум

По думите му Николай Маринов не е отстранен заради закупуване на автомобили

Тежки обвинения към уволнения директор на Ел Би Булгарикум | StandartNews.com

Николай Маринов е намалил цените на млечните продукти в деня, в който е освободен от поста си, разкри изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Венцислав Димитров (на кадъра) в интервю за бТВ.

Изпълнителният директор на държавната млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов беше отстранен от поста си вчера, след като намали цените във фирмените магазини.

“ДКК е собственик на 14 публични предприятия, които дружеството управлява по най-прозрачни практики, включително и на “Ел Би Булгарикум”. В много кратки срокове, след като е назначен Николай Маринов на тази длъжност се свиква заседание на Съвета на директорите, на което се взима прибързано решение, за придобиване на автомобили за дейността на дружеството на не съгласувани цени, от неоторизирани доставчици. Цената е платена предварително и тя е над 1 млн.”, обясни Венцислав Димитров.

Той подчерта, че в момента върви проверка, но все още не са предоставени документи. "Проверката е на база на сигнали, подавани от дългогодишни служители от предприятието", каза Димитров.

По думите му Николай Маринов не е отстранен заради закупуване на автомобили.

“Работи се с недоказано качество на суровината. Суровината, която пристига в преработвателното предприятие във Видин е с недоказан произход. Седмица след назначаването на Борда на директорите се учредява дружеството, от което се купуват тези нови суровини, сменен е доставчикът, който има своя опит и сертификати. Тук има съмнение дали се работи в интерес на публичната компания, или на частна”, каза Димитров.

Той подчерта, че на базата на докладите в производствения отдел във Видин се стига до заключението, че суровината е некачествена. “Имаме на склад невъобразимо количество суровина, която не може да бъде пласирана. Суровината, която е на склад не става дори за подарък”, добави Димитров.

За изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" е назначен Владимир Русев, каза шефът на ДКК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай