Тежка драма! 15 области без вода

Кои са те

Тежка драма! 15 области без вода | StandartNews.com

Над 15 области и 40 общини у нас са на воден режим и имат недостиг на питейна вода. Това обяви министърът на регионалното развитие Андрей Цеков. Той заяви още, че е започнала проверка на обстоятелствата около строежа на магистрала „Хемус”. Резултатите ще станат ясни в края на август, предаде NOVA.

Цеков провери ситуацията с водната криза в Търговищко и конкретно в Омуртаг, който целогодишно е на режим. До 10-и август се очаквало проблемът да бъде решен от кмета на общината, в чиято отговорност е да пусне алтернативно съоръжение за водоснабдяване. Министърът поясни, че безводието у нас засяга над 70 000 души от над 40 общини. Най-сериозен бил проблемът в Северна България.

Що се отнася до строежа на „Хемус”, то Регионалното министерство е започнало поредна проверка на обстоятелствата около изграждането на аутобана. „Има работна група, която до края на лятото ще предложи решение как ще се строи. Магистралата ще я има, но тя започна да се изгражда в разрез с всякакви норми на право и морал. Започна да се строи с черната кутия на инхауса”, посочи Цеков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай