Търсят акробати, танцьори и дърводелци за работа в Европа

Трябва да знаете поне един чужд език, за да си намерите по-платена позиция

Търсят акробати, танцьори и дърводелци за работа в Европа | StandartNews.com

София. Циркови артисти, обущари, фитнес инструктори, дърводелци, са част от кадрите, които се търсят в Европа. Това показват данните за свободните работни места, обявени от Агенцията по заетостта. Между 1 300 и 3000 евро върви заплащането за тези позиции, съобщава бТВ.

 

Тези, които искат да кандидатстват за свободните позиции в чужбина, не трябва задължително да имат регистрация в бюрата по труда.Нужно е обаче да имат опит на подобна позиция и минимум средно образование, посочват експертите от Агенцията по заетостта.

 

В държавите Испания, Германия, Дания, Малта, Франция, Хърватия, Австрия и Обединеното кралство, се търсят жонгльори, танцьори, дърводелци, транжори. От Агенцията уточняват, че има определени условия за работата.

 

Владеенето на чужд език като английски, е задължително. Предимство е, ако кандидатите знаят френският, немски или руският,с което могат да си намерят по-платена работа.

 

„Добрите езикови умения обаче съвсем не са достатъчни. Това са позиции, на които се работи. За съжаление, като че ли хората в България гледат първо заплатата и след това питат за какво точно иде реч", посочват от бюрата по труда.

 

Работещите в сектор здравеопазване са най-платени в Европа в момента. Лекарите в Германия взимат 4000 евро, а във Франция възнаграждението е близо 5000 евро, обясняват от бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай