Танов посмъртно с орден

Танов посмъртно с орден  | StandartNews.com

Генерал-майор Ваньо Танов ще бъде удостоен посмъртно с орден „За гражданска заслуга" – първа степен, Ваньо Танов за големите му заслуги и личен принос за сигурността и обществения ред в Република България и за укрепване на митническата администрация. Това стана ясно от решение на Министерски съвет.

Танов беше един от емблематичните радетели на върховенството на закона в България. Той посвети живота си на безкомпромисна, безусловна и безпощадна битка с престъпността и корупцията във всичките й проявления – от убийствата в началото на прехода до контрабандата и олигархията в днешни дни.

Ваньо Танов достойно отстояваше принципите си за честност, почтеност и справедливост. Като директор на Националната служба „Борба с организираната престъпност" и на Агенция „Митници" започна безпрецедентна битка за законност. Той посвети живота си на тази битка, която превърна в кауза. Докрай се бори за радикални промени в акцизното законодателство за увеличаване на контрола на митническите органи.

Под ръководството на Ваньо Танов Агенция „Митници" постигна най-високите си резултати: ежегодно преизпълнение на плана за приходите заради осветляване на сивия сектор и намаляване на дела на контрабандните стоки. Той защити обществения интерес в сложни казуси с голяма значимост за българската икономика, пазарните принципи и финансовата стабилност на страната. От първия до последния си ден в митниците той работеше за дигитализирането на митническите системи и техническо обезпечаване на граничния митнически контрол.

Ваньо Танов провеждаше последователна политика за укрепване на митническата администрация, за пресичане на проявите на корупция и повишаване на събираемостта на митническите вземания. За своята дейност той получи много признания – и у нас, и по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай