Сядаме за преговори без поставени условия

Сядаме за преговори без поставени условия | StandartNews.com

Кънчо Филипов е председател на партия ЛИДЕР, депутат от коалиция ББЦ и част от преговорната група на формацията с ГЕРБ

- Г-н Филипов, с каква нагласа отивате на преговорите с ГЕРБ?
- Нашата нагласа е определена веднага след изборите. Отиваме с идеята, че на България й трябва стабилно управление в интерес на държавата и на хората.
- Означава ли това, че ББЦ ще подкрепи правителство на ГЕРБ предвид предизборното говорене към вашите избиратели?
- Нашето становище е, че политическата сила, която е спечелила най-много гласове, трябва да реализира своя мандат. И в този смисъл ние бихме подкрепили правителство на ГЕРБ, защото има необходимост от сериозни реформи в държавата и за тях трябва широка парламентарна подкрепа.
- Имате ли условия, които ще поставите по време на разговорите в Народното събрание?
- Предварителни условия няма да поставяме. Ние искаме да чуем приоритетите на бъдещото правителство и да изкажем нашите съображения.
- В кои сектори - образование, здравеопазване, енергетика бихте подкрепили политики на ГЕРБ?
- Допирни точки виждаме по принцип във всички реформи, които ще доведат до едно стабилно управление и най-вече в тези приоритетни области, които изредихте - енергетика, здравеопазване, образование, селско стопанство, туризъм. Смятаме, че тези отрасли са носители на най-бърз икономически растеж, който ще доведе до повече работни места и по-добри доходи на населението. Особено енергетиката, селското стопанство и туризмът.
- Може ли да очакваме стабилна парламентарна група от ББЦ? Вече имате депутат, който заяви, че ви напуска?
- Известно ми е това решение на колежката от Пловдив, но ние като ръководство на групата още не сме разговаряли с нея. Имахме вече заседание на ПГ на ББЦ, убедени сме, че групата ни ще е стабилна и работеща. Надявам се, че ще направим среща с тази дама и имаме желание да намерим компромисно решение и тя да работи заедно с нас въпреки нейните изявления. Явно това е недоразумение, което е възникнало в местната организация на ББЦ в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай