Вторник,

Свиленски се ожали! Колко е пенсията на майка му

От: Редактор -
3761
Свиленски се ожали! Колко е пенсията на майка му
A
A
A

Майката на социалиста Георги Свиленски вземала минимална пенсия, ожали се самият той. Възрастната жена преживявала с 470 лева месечно, а доскоро сумата била дори още по-ниска. Набъбнала благодарение на увеличението, направено по времето на бившия социален министър Георги Гьоков, твърди Свиленски. „Майка ми ДМС няма, има 70 лева за Коледа“, казва още дясната ръка на Корнелия Нинова.

Той обаче се грижел съвестно за нея и я подпомагал финансово с депутатската си заплата. По всяка вероятност и на предстоящите парламентарни избори през този април Свиленски отново ще се сдобие с място в парламента=

Миналата година майка му и бивша свекърва на първата дама Десислава Радева остана вдовица. Бащата на Свиленски почина през пролетта на 2022 г. Страхил Свиленски-старши, на когото всъщност е кръстен общият син на Десислава и Георги, бе известен полковник от запаса, и издъхна на 79-годишна възраст в София=

Георги Свиленски не обича да афишира личния си живот и рядко споделя подробности за роднините си публично. Избягва да говори и за бившата си съпруга Десислава, нито пък издава в какви отношения е тя с майка му.Бесепарят се залюбва с Деси, докато тя е още студентка в УНСС, а после бързо минават под венчилото на скромна сватба.

Още преди бъдещата първа дама да завърши висшето си, през 1997 г. на бял свят се появява техният син Страхил, който тя кръщава на своя свекър. Двамата обаче се развеждат, когато детето им е още в ранна възраст заради несходство в характерите. През 2016 г. Деси сключва граждански брак с президента Румен Радев, макар с него да са двойка от по-рано, пише Флагман..


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com