Свидетел с нови факти за ужаса в София. Обръща версиите

Шофьорът, прегазил двама младежи, помел и няколко коли

Свидетел с нови факти за ужаса в София. Обръща версиите | StandartNews.com

Нови подробности за зловещата катастрофа, при която новак зад волана прегази на тротоар момче и момиче, изнесе очевидец пред Нова тв. Версията му се разминава с първоначалната информация, че 18-годишният шофьор, който не спря на стоп палка и избяга от полицията, е с отрицателни тестове за алкохол и наркотици.

ВИЖ ОЩЕ: Нови подробности за прегазените младежи. Кой е шофьорът

Ужасът се разигра на кръстовището на бул. „Сливница“ и бул. „Константин Величков“ след гонка с полицията.

ВИЖ ОЩЕ: Ужас в София! Заек зад волана отне два живота

"Шофьорът на колата не беше адекватен. Като го видях, че слезе от колата, видях човек в нетрезво състояние - залитания, не може да асимилира какво се случва.

Идвах от Люлин и гледах в огледалото, че колата се движи с голяма скорост и приближава. Дръпнах се в дясна лента, за да мине и да не ме удари, но не стана.

Удари ме отзад, след което ме помести, аз спрях, после удари таксито, след което продължи да се движи и удари останалите две коли, които са след кръстовището. Мисля, че бяха две коли.

Момичето си минаваше на зелен светофар, а шофьорът - на чисто червено. Блъсна я буквално. Имаше трима паднали на земята - двама от тях станаха, а един - не. За момчето разбрах, че е починало”", разказа свидетелят в ефира на Нова тв.

Относно инцидента се изказа и експертът по пътна безопасност Дияна Русинова.

"Дълъг спирачен път. Пешеходци, които са спрели на тротоара, пометени от водач, движещ се със скорост в пъти превишена над разрешеното.

Припомням, тук на този булевард разрешената скорост е 50 километра в час. Няма как да имате 300 метра спирачен път със такава скорост. Говорим за водач бягащ от полицията, не мога да повярвам, че не е употребил нещо", каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай