Светци и кренвирши

Яли ли сте кренвирши, прелюбезни, яли сте всичко!

Светци и кренвирши | StandartNews.com
  • Казвам ви: цивилизацията върви на добре


Яли ли сте кренвирши, прелюбезни, яли сте всичко! Има велика историческа логика в това, че ваксините бяха доставени в камионетки за кренвирши. Първо - винаги можете да кажете, че сте на "леки" ваксини, ако някой ви упрекне в лекомислено държане. Второ: никога не се питате какво има в кренвиршите, но въпреки това ги ядете. А ваксина не искате да си сложите, защото не знаете какво имало в нея... Странна логика! Какво има в кренвиршите, наистина. Твърди се, че ако в кренвирш случайно се открият следи от месо, това ще означава само едно: в цеха за производството им е станала ужасна трудова злополука! Спокойно би могло да се продават с надпис, посочващ, че при направата им не е пострадало нито едно животно. Разбира се, за тези неща нито някой говори, нито Светият синод се изказва. Защото нали настана една тютюмаха, прелюбезни, около това дали Светият синод подкрепя ваксините или не ги подкрепя. Папата направи специално обръщение към света, Англиканската църква издаде цял теософски сборник, кръстен "Вяра по времето на Covid-19", някои деноминации виждат в белега от ваксината "знака на звяра", а други - аналогии с библейските морове, описани в Стария Завет. Например книга на Амос (4:10) "Пращах ви мор като египетския...тъй че смрад от вашите станове се повдигаше в ноздрите ви и при все това не се обърнахте към Мене". Светият синод смята за достатъчно, че отделни духовници публично са се ваксинирали.
На противоположния край на реакциите е католическият свят. Там усилено търсят светец-покровител на карантините. Няма да повярвате, но католиците дори се сетиха, че имат светица с името Санта Корона. Даже мощите й се съхраняват в Анцу в Северна Италия, която се смята за едно от огнищата на коронавируса. Според преданията името й произлиза от двете корони, които е виждала в сънищата си. Една за нея и една за Свети Виктор, с когото неизменно я свързват. Тя се молела и лекувала раните на римския офицер Виктор, докато бил измъчван заради вярата си. А по-късно - след неговата смърт и тя била убита по особено зрелищен начин. Била вързана за две приведени палми, които при изправянето си разкъсали тялото й. Вън от съмнение, прелюбезни,

мрачно предупреждение към всички,
които напук на пандемията се готвят да прекарат новогодишните празници на някой екзотичен остров! Стойте си вкъщи, молете се и ще получите не една, а цели две корони...
Но да си се върнем вкъщи, където - както обикновено - масовият хейт е национален спорт от първостепенно значение. Жалко, че не е олимпийски! Страшен хейт по темата кренвирши и ваксини. Все си мисля, че докарването на ваксините в хладилни камиончета за кренвирши или сладолед (както е в Канада) е доста по-симпатично от това, ако бяха докарани в специални камиони със сирени и надпис "Ваксина". Този начин все още ни напомня, че има нещо като обичайна цивилизация, която действа. И друг път съм ви казвал, че най-успокояващият звук на света не е морският прибой или пеенето на птичките рано сутрин. Не е и в ромоленето на дъжда, припукването на дървата в камината или нежната музика. Не! Най-прекрасният звук рано сутрин е шумът от боклукчийския камион. Още преди да сте се събудили съвсем, той ви уверява, че цивилизацията е тук и криво-ляво работи.
Така е, има много несъвършенства нашата цивилизация и е редно да се опитваме да ги поправим. Ето Маяманолова и пойзънтриото даже публично се врекоха един на друг в името на оправянето на българската цивилизация - и на всички вече им е по-обнадеждено. Пък и не е нужно всички да се ваксинират, нали?! Не само не е задължително, но не и нужно. В крайна сметка

да дадем шанс и на естествения подбор
да поработи малко!
Цивилизацията се усъвършенства трудно.
Днес се оплаквате от опашките, на които трябва да се редите за новия айфон, но аз помня времето, когато се чакаше 5 години за стационарен телефон. Казвам ви, цивилизацията върви на добре! И то точно тук, в България, където - според последните палеонтологични проучвания - в пещерата Бачо Киро се е появил първият Хомо сапиенс в Европа. И мирно е съжителствал с неандерталците, даже и гени е успял да омеша с тях.
Кренвиршите и ваксините са белег на изключително развита цивилизация. Даже като син на фантаст бих пофантазирал, че евентуални извънземни ще срещнат еднакви трудности при разгадаването на съдържанието им. Но това е за извънземните. Нашата задача днес е далеч по-сложна: да убедим сънародниците си, че след като редовно ядат кренвирши, спокойно могат и да се ваксинират. Трудна задача, защото сме много разединени по темата, независимо от националния ни лозунг: "Съединението прави силата". За жалост дори и в него не се казва какво прави умът. А днес се нуждаем колкото от сила, два пъти повече от ум. Сещам се за един агностичен довод: нито един от борците срещу ваксинацията няма да бъде обявен за светец. Просто смъртта му няма да е мъченическа, а глупава. А и престъпна, защото може да причини смърт и страдание на други хора.
Така че радвайте се на камиончетата от марката за кренвирши, които ще разнасят весело ваксини по страната през 2021-а. Те даже могат да си сложат рекламното лого от македонската наденица: "Ваксина. ке умрем за нея!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай