Четвъртък,

Световна звезда влезе в стъклена клетка. Експериментът

От: Иван Ангелов -
1677
Световна звезда влезе в стъклена клетка. Експериментът
A
A
A

Световна звезда влезе днес в стъклена клетка пред НДК и ще стои там до 14 май. Това е известният маратонец, треньор и диетолог Красимир Георгиев, а идеята е  да се стимулират обществото и младите хора към устойчив природосъобразен живот, физическа активност и ограничаване на социалната изолация.

Пърформансът е подкрепен от редица спонсори и Столична община. Пресцентърът на общината пусна съобщение, в което нарече проявата "невиждан до момента в световен мащаб социален експеримент".

Клетката е прозрачен контейнер. "Тя ще бъде оборудвана единствено с пътека за тичане и легло. По този начин Краси Георгиев ще се постави в пълна социална изолация, но ще бъде пред погледа на цялото общество. Освен на живо пред НДК, той ще може да бъде наблюдаван онлайн, като само веднъж на денонощие - за половин час, ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и поставяне на допълнителни предизвикателства към него", информираха от Столична община.

Тодор Тодоров - психофизиолог, и д-р Весела Петрова от клиниката по анестезиология и реанимация към УМБАЛ "Александровска" ще следят състоянието му. С помощта на анализа им ще се съберат данни за вредите от социалната изолация, обременяването с комуникация в дигитална среда при липсата на живо общуване. Информацията ще бъде използвана за създаване на програма за ограничаване на социалната изолация, намаляване на дигиталната обремененост на младите хора и превенция на зависимости. За целта събитието ще бъде съпроводено от благотворителна кампания за набиране на средства.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com