Светлозар не спира да се бори! Нека да му помогнем

Сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease)

Светлозар не спира да се бори! Нека да му помогнем | StandartNews.com

Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). За него сме ви разказвали многократно и благодарение на дарителските кампании, които приятелите на Светльо организираха до сега оцелява с двете си деца. Припомняме, че допреди четири години животът на Светлозар е бил напълно нормален, когато отива на лекар заради продължителни болки в областта на краката и чува диагноза, която преобръща целия му живот.

Въпреки че се е наложило лекарите да ампутират няколко от пръстите на ръцете и краката на Светлозар, той не спира да се бори, за да спаси от ампутация целите си ръце и крака.

Светльо писа в редакцията ни с благодарност за досегашната помощ и подкрепа на всички, които в тези тежки и трудни години за него и двете му деца за които сам се грижи, са му помагали. Той сподели, че благодарение на всички хора с добри сърца и техните дарения, той и двете му деца са оцелели.
“Скъпи приятели, с изпълнено с болка и тъга сърце Ви информирам, че предстоящите празници вероятно са последните, в които ще мога да се движа сам.

Въпреки, че ми ампутираха част пръсти и на двете ми ръце и на двата ми крака, започват нови некрози и ако не успея бързо да ги спра следващите ампутации ще са фатални за мен.
За да се стопират некрозите на пръстите на ръцете и крака ми лекарите ми назначиха терапия в Хасковски минерални бани. За съжаление нямам необходимите средства, а лечението не се покрива от Здравната каса. По лекарска препоръка започнах и лечение с билки, което вече седмица прилагам и ми се отразява добре. Дадох последните си средства за билките, а те ще стигнат само за един месец, а предписаното ми лечение е за три месеца, което струва 1500 лв. За да мога отида в Хасково и да се лекувам там две седмици са ми необходими 1600 лв.

С мен трябва да има и придружител, защото скоро ми ампутираха пръстите на ръцете и в момента не мога да се обслужвам сам. Въпреки всичко много се радвам, че лекарите в Хасково ми дават надежда, че може да спре процеса на гниенето на ръцете и краката ми. Ако това се случи ще мога след известен период от време да върна част трудоспособността си, което ще сложи край на кошмарите ми и безкрайните дарителски кампании, чрез които сега оцелявам. Именно за това се обръщам към всички вас хора с добри сърца и души, които сте ми помогали и дарявали кой колкото може средства. Моля Ви помогнете ми и този път, защото благодарение на всички вас съм жив.

Благодарение на всички вас продължавам да имам надежда да се боря и да живея. Мечтата ми е да видя двете си деца завършили училище и поели своя път в живота си. Дано доживея да сбъдна тази моя мечта!
Бъдете живи, здрави и благословени и огромно благодаря на всички вас!”.
Това написа Светлозар Дончев до нашата редакция.

Сметката, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар е: IBAN: BG26SOMB91301036661102 BIC: SOMBBGSF Титуляр: Светлозар Николов Дончев Revolut: @svetloehzp Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974 Телефон за връзка със Светльо за храна и дрехи за децата е: 0877717471

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай