Светът очаква iPhone 6 и iWatch

Светът очаква iPhone 6 и iWatch | StandartNews.com

Технологичният гигант Apple днес ще представи новия iPhone 6. Освен това за първи път от години компанията може да разкрие един напълно нов продукт в портфолиото си от устройства – iWatch.

За часовника iWatch се говори от близо две години, но компанията така и не се реши да покаже устройството, докато не намери с какво да го отличи от останалите. Моментът обаче вече е дошъл.

Вероятно iWatch ще разчита на олекотена версия на iOS, която обаче ще се възползва от новите софтуерни пакети HealthKit и HomeKit. Чрез тях устройството ще следи здравето на потребителите и ще им позволява да управляват определени устройства в дома чрез стандартите за домашна автоматизация.

Освен всичко тази вечер се очаква да бъдат представени две версии на iPhone 6. Едната ще е с 4.7-инчов екран, а другата с 5.5-инчов.

Според онлайн изданието 9to5mac 4.7-инчовият модел ще използва iOS 8 в стандартен вид и просто ще изглежда малко по-голям от сегашния iPhone 5s. При 5.5-инчовият модел обаче има вероятност за промени в интерфейса, който да вземе елементи от iPad при използване на приложения при хоризонтална ориентация на екрана. Това ще означава повече опции и менюта.

Смартфонът ще разчита още на новия процесор A8, NFC чип, опция за мобилни разплащания като iWatch. Ще е запазен и сензорът за пръстови отпечатъци, който може да се използва и като метод за идентификация за разрешаване на плащане.

Специалисти смятат, че е възможно Apple да представи и обновен iPad Air. Обикновено компанията показва обновените iPad-и през октомври, така че подобно решение за сливане на събитията е малко вероятно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай