Вторник,

Страшна драма в "Люлин". Мъж коли и се барикадира

От: СТАНДАРТ -
2607
Страшна драма в "Люлин". Мъж коли и се барикадира
A
A
A

Страшна драма в „Люлин”. Мъж на 53 години нападна с нож свой съсед, след което се барикадира в дома си.

Екшънът се развива на 24 януари вечерта. „Тогава съпругът ми излезе до кварталното магазинче. След 10-15 минути се върна, цялото му лице беше в кръв, видях и нож. Обадих се на 112 да повикам линейка и полиция”, разказа съпругата на нападнатия.

„Той ми разказа, че въпросният съсед се е опитал да го наръга, заплашил го е, че ще му отреже гърлото. Нападнал го е в гръб, надупчил го е, близко до артериите. Разрязал му е устата. Оказа се, че има доста дълбоки прободни рани около врата”, обясни съпругата.

По нейни думи и други съседи са страдали от агресия. Жената твърди, че въпросният съсед рязал гуми на автомобили пред блока. Освен това замерял с шишета и буркани.

„Удрял ме е в главата с чадър. Писали сме многократно жалби. Преди 1-2 години се опита да запали входа. Беше прибран за лечение, но го пуснаха, с прокурорско решение, че не е опасен вече”, обясни жената.

Тя обясни, че въпросният съсед живее с възрастната си майка.

На място идват полиция и Бърза помощ. Нападателят е задържан с прокурорска мярка за 72 часа.

Съседите се притесняват, че мъжът ще се върне и може отново да нападне. Оказва се, че това не е първият такъв инцидент в блока, предаде Нова тв.

От прокуратура в София обясниха, че на мъжа ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство. Ще бъде поискана мярка „задържане под стража”.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com