Страшен екшън в Бургас. Стоп патрони за дрогиран шофьор

Двама полицаи са ранени

Страшен екшън в Бургас. Стоп патрони за дрогиран шофьор | StandartNews.com

Страшен екшън се разигра в района на Бургас заради дрогиран шофьор. Преследване и стрелба със стоп патрони завърши с двама ранени полицаи.

Около 19 часа вчера на контролно-пропускателния пункт "Пода" служители на "Гранична полиция" подали сигнал за спиране на автомобил със софийска регистрация. Водачът обаче не се подчинил и с мръсна газ отпрашил в посока Бургас. Моментално патрулка тръгнала по петите му, като поискала и допълнително полицейско съдействие.

Автомобилът се насочил към местността "Върли бряг" по черни пътища. В центъра на местността две полицейски коли му направили заграждение, но шофьорът беглец карал бясно и се забил в патрулките.

Единият полицейски автомобил отскочил и ранил полицай. Той е прегледан в УМБАЛ-Бургас и освободен за домашно лечение със счупена лявата ръка, без опасност за живота.

В опита автомобилът – нарушител да бъде спрян са произведени изстрели със стоп патрон. Засегнат е вториполицай, който е настанен за наблюдение в отделение "Хирургия" в УМБАЛ-Бургас.

Преследваният автомобил е спрян чак на входа на Средец. Задържани са водачът му - 29-годишен криминално проявен и осъждан и неговият 41-годишен спътник.

Водачът е тестван за алкохол. Дрегерът отчел отрицателна проба. Пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин обаче е била положителна. Тестван е и другият мъж. Алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици положителна. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай