Стоев: Бях подготвен за оферта от "Герена"

Стоев: Бях подготвен за оферта от "Герена" | StandartNews.com

Стойчо Стоев се върна отново върху в момента, в който бе поканен на "Герена" и първите си часове в "Левски", в интервю за "TВ+".

- Стойчо, кое ви накара да поемете "Левски"?

- Името. Излишно е да коментирам от какво значение е този отбор за българския футбол. Това беше основното.

- Не ви ли притесни фактът, че шефовете на "сините" непрекъснато говореха, че Херо ще поеме отбора, а в крайна сметка вие се появихте?

- Във футбола няма нищо сигурно. Така са се стекли обстоятелствата. Херо е отказал. Веднага след това ми се обадиха на мен, но това не ме притеснява.

- Колко време ви беше нужно, за да обмислите офертата?

- Бързо взех решението. Да не казвам почти веднага. Аз съм мислил за вариант,ако бъда поканен в "Левски": как ще действам в тази ситуация. Така че не ми беше непознато или неочаквано.

- А имало ли е разговори за националния отбор?

- Не.

- Наясно ли сте със състоянието, в което се намират "сините" в момента?

- Да. Ситуацията не е различна от тази, която се коментира в медиите. Финансово, изключвайки "Лудогорец", всички отбори в България са затруднени. В това число и "Левски". Това по никакъв начин не ме плаши. След като съм поел "Левски", значи съм преценил за себе си, че мога да се справя.

- Вярвате ли, че публиката на "сините" ще ви даде време, за да реализирате вижданията си?

- Трудно ми е да кажа. Феновете на "Левски" са зажаднели за успехи. Всяко едно поражение се приема много тежко както от тях, така и от медиите. Това в някаква степен ще е психически натиск за мен, но аз съм свикнал постоянно да съм в напрежение. В крайна сметка един треньор е силен, когато успява в такава ситуация да се наложи.

- Какво казахте на футболистите на "Левски", когато влязохте за първи път в съблекалнята?

- Много неща. Даже някои вече не си ги спомням, тъй като импровизирах. Основното беше, чезаедно можем да постигнем много. Трябва да си вярваме взаимно, за да може "Левски" да има ново лице през пролетта.

- Кое ще приемете за провал?

- Ако не успея да си вкарам идеите в отбора. Не говоря за класиране, тъй като това е стечение на обстоятелствата. Ако виждам, че не се получава това, което искам да се получи. Това ще го приема за провал.

- Не сте ли обиден от начина, по който се разделихте с "Лудогорец"?

- В началото бях обиден. Винаги има някаква горчилка от такова освобождаване. С течение на времето някак останаха само хубавите спомени. Лошото избледнява.

- Как гледахте мачовете от Шампионската лига?

- В началото с тъга. Малко или много можеше аз да съм долу на терена. И това се преодолява. След това ги гледах по-професионално. Първите една - две срещи обаче бяха емоционални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай