Става страшно! Мигранти берат душа след инцидента на "Тракия"

Двама души вече починаха

Става страшно! Мигранти берат душа след инцидента на "Тракия" | StandartNews.com

Четирима от пострадалите мигранти при катастрофата на АМ "Тракия" все още са с опасност за живота. Двама души починаха, след като джип се обърна в полето на 278-ми километър на автомагистралата. В него са били шофьор и 11 мигранти. При инцидента на място е загинал един от мъжете, а по-рано днес и още един от мигрантите.

Пострадалите мигранти на възраст между 20 – 25 години от Сирия са настанени за лечение в болниците в Ямбол и Сливен. След извършен преглед и компютърна томография се оказа, че шофьорът е с тежка черепно мозъчна травма. 

"Общо 8 пострадали приехме в Спешното отделение. Двама от тях се оказаха с тежки черепно мозъчни травми и ги транспортирахме в най-близката неврохирургия в Сливен. От останалите 6-има, които хоспитализирахме в нашето лечебно заведение, 3-ма са с тежки травми и с опасност за живота. Двама от пострадалите са с тежки гръдни травми, а един с черепномозъчна. Останалите 3-ма пострадали са в стабилно състояние", обобщи прд "България Он Ер" зам.-директорът на МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол д-р Валентин Вълчев. 

След катастрофата шофьорът се е опитал да избяга, но е заловен от полицията. Установена е самоличността му с документи за временно пребиваващ в Стара Загора.

"Установено е, че е сирийски гражданин, роден 1998 година, с хуманитарен статут на временно пребиваващ в страната от месец май тази година, е превозвал 11 лица от сирийски произход, бежанци. При движението си по магистралата напуска пътното платно в дясно, при което се преобръща. В резултат на настъпилото ПТП имаме две жертви, към момента. Поради здравословното му състояние към момента към същия не е повдигнато обвинение и не е взета мярка "задържане под стража", каквато несъмнено ще искаме", каза районният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Това е пореден случай на нелегален превоз на мигранти. Причината за инцидента се установява, две са версиите - или е загуба на управление от водача или някаква техническа неизправност, но е твърде рано все още, какво е довело до трагичния инцидент. Това ще установи автотехническата експертиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай