Спипаха бивш депутат да кара почерпен

Спипаха бивш депутат да кара почерпен | StandartNews.com

София. Бившият депутат от БСП проф. Драгомир Драганов е спипан да кара почерпен, предаде БНР. Той е бил проверен на Околовръстното след пътен инцидент в 10 часа тази сутрин близо до известен столичен магазин.

Управляваният от него ситроен се е ударил в товарен автомобил на кръгово кръстовище. Драганов нямал вина за инцидента, но по правило бил проверен. Дрегерът на място отчел 1,56 промила на ексдепутата. Той е отказал кръвна проба и бил отведен в Шесто РПУ, където срещу него е образувано бързо полицейско производство. Засега се знае, че той ще бъде наказан с глоба до хиляда лева и ще му бъде отнето правото да шофира за година и половина.

Не съм пил, промилите явно са от спрей, с който пръскам болното си гърло, каза проф. Драганов. Той не е знаел за този страничен ефект от спрея.

Проф. Драгомир Драганов е преподавател в Историческия факултет на Софийския университет. Беше участник в Кръглата маса през 1990 г., депутат във Великото народно събрание и в 38-ото народно събрание. Той е известен публицист и изследовател на прехода от тоталитаризъм към демокрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай