Социопатията се влияе от мозъка

Упоритото антисоциално поведение е причинено от анормални промени в мозъчната структура,

Социопатията се влияе от мозъка | StandartNews.com

Винаги се е знаело, че агресивните хулигани и побойници се опитват да компенсират нещо, което им липсва. Оказва се, че това е било по-малък мозък.

Проучване разкри, че хората, които крадат, тормозят и лъжат, имат по-малък мозък в сравнение с обикновените хора, като упоритото антисоциално поведение е причинено от анормални промени в мозъчната структура, съобщава „Сабах“.

Според изследванията, публикувани в списание „The Lancet Psychiatry“, откритията предоставят доказателства, предполагащи, че хората, които проявяват постоянно антисоциално поведение като лъжа, кражба, импулсивност, агресия и липса на загриженост за другите (с други думи, социопатично поведение) имат основни невропсихологични различия, предаде БГНЕС.

Като част от изследването учените сканират и анализират резултатите от ЯМР на 700 индивида, разделяйки доброволците на три групи, категоризирани по поведението им. Първата група е от хора без анамнеза за трайно антисоциално поведение, втората с нарушения на антисоциалното поведение само в юношеска възраст, а третата с антисоциално поведение през целия живот.

Индивиди с упорито антисоциално поведение имат по-малка средна повърхност и по-ниска средна дебелина на кората от хората, които не проявяват подобно поведение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай