Софиянци ще се движат без винетки по Северната тангента

Ще има гратисен период до постигане на договореност с АПИ и живеещите на територията на София да се движат без винетки по Северната тангента, съобщи кметът Йорданка Фандъкова...

Софиянци ще се движат без винетки по Северната тангента | StandartNews.com

Ще има гратисен период до постигане на договореност с АПИ и живеещите на територията на София да се движат без винетки по Северната тангента. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в интервю за БНР.

„Във връзка с притеснението на гражданите, които живеят в Нови Искър и останалите райони, днес проведох поредния разговор с ръководството на Пътната агенция. Тъй като имаме договореност всички трасета на Околовръстния път за хората, които живеят в София, да могат да ги ползват без винетки“, каза още Фандъкова.

По думите ѝ разговорът продължава по отношение на Северна скоростна тангента. „Имаме договореност на 2 януари да се проведе следващата среща. Надяваме се тогава да финализираме преговорите и да може хората, които живеят на територията на Столичната община, да се движат с леките си автомобили без винетки по Северна скоростна тангента, до тогава постигнахме договореност да има гратисен период, така че хората да посрещнат спокойно Нова година и да се чувстват спокойни за първите дни, докато приключим с преговорите и подпишем съответните споразумения“, допълни още кметът на София.

Обстановката в столицата е предпразнична - ще бъде осигурено спокойствието и сигурността на гражданите в новогодишната нощ, каза още Фандъкова. „Към момента на територията на Столична община обстановката е спокойна и предпразнична. На пл. „Княз Александър I“ се подготвя сцената за концерта, на който каня всички софиянци, гости на столицата, които са решили да посрещнат под звездите Нова година“, каза тя и уточни, че служителите на СДВР, Общинска полиция, Звеното за аварийно-спасителна са на терен, за да могат да осигурят спокойствието и сигурността за гражданите в новогодишната нощ.

„Ще се движи метрото, част от линиите на градския транспорт също ще се движат през цялата нощ, за да могат хората да бъдат спокойни. Пожелавам една много приятна вечер и успешна и здрава Нова година“, каза още кметът на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай