СНИМКИ:„Възрастни дами” на четири колела

СНИМКИ:„Възрастни дами” на четири колела  | StandartNews.com

Возила от първата половина на миналия век зарадваха стотици благоевградчани на площад „Македония" в събота и повишиха настроението им. Тук паркираха близо 50 ретро автомобила и мотоциклета. Возилата са отлично поддържани, макар някои да са на повече от 70-80 години. Голяма част от тях бяха „по-млади" – на 30-40 години. Нито една обаче не е загубила своя блясък.

„Полагаме сериозни усилия, за да изглеждат перфектно. Повече се грижим за тях, отколкото за съпругите си", коментираха с усмивка собствениците на старите МПС–та.

СНИМКИ - ТУК! 

Малки и по-големи фенове на „старите дами" на четири колела се радваха на различни марки коли - беемве, мерцедес, шевролет, фиат, буик, линкълн, порше. Компания на машините правеха няколко „братовчеди" на две гуми – мотори от 40-те и 50-те години на миналия век. Един от мотоциклетите бе въоръжен с бутафорна картечница, копие на оръжието от Втората световна война. Благоевградчани видяха не само познатите немски, руски, английски и американски марки, но и возила, произведени в България. В някои от тях са се возили първите мъже на страната, а днес те са се превърнали в символ на класа и носят духа на времето, в което са произведени. Те обаче са обновени и винаги създават страхотно настроение не само сред своите собственици, но и сред многобройните зрители.

Парадът на ретро колите продължи до 13.30 часа, а деца и възрастни не пропуснаха възможността да си направят снимки за спомен до старите, но лъскави возила. След това автомобилният парад отпътува за Симитли, за да им се порадват на площада и местните автоманиаци. По-късно колоната от ретро автомобили премина по главен път Е-79, за да стигне до крайната си точка на пътуване – на централния площад в Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай