Снежният капан! На "Тракия" стана страшно

ТИР затвори магистралата

Снежният капан! На "Тракия" стана страшно | StandartNews.com

Валежите от сняг създават проблеми по пътищата в цялата страна. На АМ „Тракия“ стана страшно. Катастрофа затапи движението. То е ограничено, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“, цитирани от Флагман бг.

Движението при км 95 на аутобана в посока Бургас се осъществява в аварийната лента, а в посока София – в активната лента.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Междувременно се въведоха и други ограничения по АМ „Тракия“. На територията на област София забранено е движението на МПС над 12 т по магистралата на територията. Причината е обилен снеговалеж.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Оттам информират, че 337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават от АПИ. В момента сняг вали в областите Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Кюстендил, Перник, Плевен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, София, Шумен, както и в района на проходите "Предел", "Шипка" и "Републиката".

Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. В районите със снеговалеж при необходимост има готовност за допълнителна техника, увериха от Агенцията.

Припомняме, че рано тази сутрин първи ограничения бяха въведени във Врачанско и Пампорово.

Ограничено е движението на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца от 5 ч. днес - 20 януари до 17 ч. на 21 януари /неделя/.

Тежкотоварните автомобили могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги.

Междувременно заради обилния снеговалеж се ограничава движението на камиони над 12 тона по пътя Русе-Разград и Русе-Велико Търново на територията на Русенска област.

В Плевенско също продължава да вали сняг. Заради катастрофа е ограничено движението по пътя I-3 Плевен - Русе в района на Гривица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Jobs
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи