Снежна драма в половин България

Яки преспи в 8 области

Снежна драма в половин България | StandartNews.com

Яки преспи в половин България се чакат утре, 2 февруари 2022 г.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за 2 февруари (сряда) жълт и оранжев предупредителен код за обилни снеговалежи и за образуване на снежна покривка в осем области на страната.

Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

С оранжев предупредителен код за снеговалежи за утре са областите: Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. В тези области се очаква количество на валеж за денонощието да достигне 30-40 литра на квадратен метър и да се образува снежна покривка към 15-20 сантиметра.

С жълт код за утре са областите: Сливен, Стара Загора и Пловдив. Количествата валеж за денонощието в южните райони на тези области ще са до 20-25 литра на квадратен метър и ще се образува снежна покривка до 10-15 сантиметра. В северните райони на тези три области снежната покривка ще е до 10 сантиметра.

Над Западна и Централна Северна България ще е без валежи. Вятърът от северозапад ще се усили. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса.

В четвъртък навсякъде ще е ветровито, с променлива, по-често значителна облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай