Слънчев и горещ понеделник, топла морска вода

Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 31° и 36°

Слънчев и горещ понеделник, топла морска вода | StandartNews.com

Времето днес ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 31° и 36°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури 30-31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. И над планините ще е слънчево. Ще духа до умерен, по високите и открити части и временно силен североизточен вятър. Температурите ще се повишат, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 17°.

И във вторник ще бъде слънчево и горещо с максимални температури предимно между 34° и 39°, по-ниски, до около 30° ще остават по Черноморието, където ще духа бриз. И в сряда ще се задържи горещо. Ще бъде слънчево, но по-късно след обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над северните и планинските райони. На отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са градушки. Вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, до вечерта – от север-североизток и с него в четвъртък температурите слабо ще се понижат. Въздушната маса над страната ще е неустойчива. Над Западна и Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Очакват се локални интензивни валежи и градушки. Преобладаващите максимални температури в петък ще бъдат между 29° и 34°, на места в Горнотракийската низина - малко по-високи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай