След жеста на Пеевски, отменят продажбата на гората в Црънча

Пеевски даде 700 хил. лв., за да може община Пазарджик да се съобрази с волята на местните хора

След жеста на Пеевски, отменят продажбата на гората в Црънча | StandartNews.com

В понеделник (11 май) в 12.30 ч. ще се проведе извънредното заседание на Общински съвет-Пазарджик, на което ще трябва да бъде отменено решение №79 от 29 април т.г. за продажбата на 368 дка гора в землището на село Црънча, пише Монитор.

В мотивите на председателя на градския парламент Хари Харалампиев се посочва, че след вземане на решението за продажбата е постъпило писмо от г-н Александър Георгиев - представител на "Интръст" ЕАД - София, с което се заявява намерение за дарение в размер на 700 хиляди лева, което ще бъде направено в деня, следващ отмяна на решението на ОбС, като волята на дарителя е 350 хиляди лева да бъдат използвани за създаване на парк на името на Св. великомъченик Георги Победоносец с със съоръжения за игра на деца и за отдих на жителите на Црънча.

А останалите 350 хиляди лева се даряват за издръжката и развитието на волейболния отбор "Хебър". Волята на дарителя, изразена в официалното писмо, подписано от шефа на директорския борд на „Интръст“ ЕАД Александър Георгиев, е общинските съветници да отменят решението си, с което се обявява таен търг за продажба на гората над село Црънча. Едноличен собственик на капитала на дружество“ Интръст“ е народният представител и издател на „ Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

"Налице е нов факт, настъпил след приемане на решение №79 от 29 април 2020 г., който променя обстоятелствата, въз основа на които съветът е взел решението си", е написано в предложението за отмяна на продажбата на гората.

По повод дарението кметът на община Пазарджик Тодор Попов обяви на брифинг, че благодари за изключителния жест на Делян Пеевски и декларира, че още в началото на идната седмица ще има сесия. Според волята на дарителя парите ще бъдат преведени по сметката на община Пазарджик веднага на следващия ден, след като решението бъде отменено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай