След моделката и общинари с връзки за ваксина

Общински съветници от Сандански се имунизирали, въпреки че не са в групите на медиците на първа линия

След моделката и общинари с връзки за ваксина | StandartNews.com

Нов скандал за ваксина с връзки. След моделката Гери Дончева, която пусна клип как се ваксинира, въпреки че не работи на първа линия, и общински съветници от Сандански бяха уличени, че се имунизирали, независимо че не са в групите на медиците на първа линия, за които са предназначени дозите.

ВИЖ ОЩЕ: Голям скандал! Уредиха тази моделка с ваксина

Около 20 души от общината получили инжекции. Те твърдят, че не са искали имунизацията. Поканили ги, защото имало останали дози, които иначе трябвало да се хвърлят. Защо, при положение, че има ясен регламент за използването и съхранението на ампулите, на става ясно.

ВИЖ ОЩЕ: Ангелов: Няма да допусна погазване на ваксинацията

Сигналът тръгна от сигнал на паритята на Цветан Цветанов Републиканци за България. "Общински съветници от община Сандански вече са сред първите ваксинирани, което е в пряко нарушение с предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб,", пишат хората на бившия втори в ГЕРБ. Според тях сред ваксинираните е председателят на общинския съвет Николай Шаламандов от ВМРО

"Тече организация по съставяне на списъци с представители на партиите, които да бъдат ваксинирани, сред които вече има такива от ВМРО и ГЕРБ, както и да бъдат включени кметовете на селата намиращи се на територията на община Сандански", твърдят Републиканците.

Така те направиха скандала политически. ГЕРБ веднага реагира с остра декларация. Настояваме за публикуване на пълен списък на ваксинираните срещу Ковид - 19 лица в общината, обявиха управляващите. „Научихме, че през изминалата седмица е започнало съставянето на списък на общинските съветници, които желаят да се ваксинират без никакви критерии и обосновка. С изненада научихме, че ваксинацията е започнала публично днес с председателя на ОБС – Сандански г-н Николай Шаламандов и други политически лица. Нещо повече, сред първите ваксинирани са и служители, които подпомагат работата на ОБС – Сандански и не заемат публична длъжност. Считаме, че всички те не попадат в никоя от изброените рискови групи описани в Националния план за ваксинация”, се казва в декларацията.

Общинският ръководител на ГЕРБ Стоян Стоев разговарял днес с всички общински съветници от ГЕРБ. Всеки от тях е получил лична покана да бъде ваксиниран и всички те са отказали с мотива, че първите ваксини трябва да бъдат за хората на първа линия, твърдят ГЕРБ.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов разпореди светканично проверка на скандалния случай.

„Ако след проверката се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции”, обяви Ангелов. И заяви: „Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай