Ангелов: Няма да допусна погазване на ваксинацията

На територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда

Ангелов: Няма да допусна погазване на ваксинацията | StandartNews.com

„Няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани“, написа здравният министър Костадин Ангелов във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда.

Сигналът беше подаден от партия Републиканци за България.

"Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, разпоредих незабавна проверка.

Тя започна още днес. Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона. Проверката ще приключи до 24 часа.

Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.

Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани.

В този смисъл всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел са не само неморални, а в определени случаи и незаконни", написа той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай