След градушките: дебнат ли нови опасности

Валежи от дъжд се очакват на изолирани места

След градушките: дебнат ли нови опасности | StandartNews.com

През нощта срещу вторник над почти цялата страна ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд се очакват на изолирани места, предимно над Северна България и крайните северозападни райони от страната. Очаква се на места валежите да са съпроводени и от гръмотевици, съобщава MeteoBalkans. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще се понижат и ще са между плюс 6°С и плюс 9°С.

През деня във вторник до обед ще е предимно облачно, но следобед от югозапад на североизток ще започнат валежи от дъжд, като по-значителни ще са валежите над Южна, Централна и Източна България. На много места те ще са придружени и от гръмотевична дейност. Остава висок рискът от градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури в страната слабо ще се повишат и ще са между 18°C и 22°С.

В софия през нощта срещу вторник ще се задържи предимно облачно. Ще духа слаб източен вятър. До обед ще преобладава облачно време. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Следобед облачността бързо ще премине в купесто-дъждовна и ще започнат валежи от дъжд. Очакваме и гръмотевична дейност.

Минималните температури ще са около 6-7°С, а максималните – между 14-16°С.

Планините няма да са подходящи за разходки и туризъм!

До обед времето по планините ще бъде предимно облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони в Рило-Родопския масив и Централна България, ще превали дъжд, а над 1900 метра – и сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°C, на 2000 метра - около 1°C. Следобед ще духа силен източен вятър. Остава висока опасността от лавини!

По Черноморието до обед ще преобладава разкъсана висока облачност. Следобед ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на места по Черноморието ще превали дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 14°C и 16°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 7-9°C. Вълнението на морето – до 2-3 бала.

И през следващите дни област от ниско налягане ще определя динамичното време над целия Балкански полуостров. До обед над по-голямата част от Балканите ще има разкъсана висока облачност, но следобед на много места ще превали и прегърми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай