След боя с мигранти! Цяла нощ арести в София

МВР засилва присъствието на полиция и жандармерия

След боя с мигранти! Цяла нощ арести в София | StandartNews.com

Цяла нощ арести в София след поредния бой с мигранти. Над 100 души са задържани, съобщи МВР.

От вътрешното ведомство засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата.

В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов. "Повечето са профилактирани и освободени", уточни той.

"Беше разпоредена от министъра и проведена незабавно специализирана полицейска операция с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях", заяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов пред Нова тв.

"Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими", допълни той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стрелков
преди 1 месец

И са били със сигурност само българи,тези заптиета?!Ако умрелия български народ или по-точно умрелия български мъж,не се вдигне и сега на бунт,то значи България наистина е мъртва...

Откажи