Скандалът расте! Перущица изчегърта голата Рут Колева, влиза прокурор

Градът на героите не иска да чуе за певицата, която тъпче миналото

Скандалът расте! Перущица изчегърта голата Рут Колева, влиза прокурор | StandartNews.com

И Рут Колева реши да се съблече, за да вдигне рейтинга и продажбите на иначе скучната си музика, но съжали за цял живот. Един цял град е завинаги затворен за нея.

Втори ден скандалът със срамното й видео тресе държавата. По оскъдно бельо Рут се снима в предизвикателни пози върху мраморния саркофаг, в който  са костите на загиналите герои в Априлското въстание. Костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения".

Перущица изригна срещу певицата и я даде на прокурор.

"Това е жива подигравка с Перущица и историята ни. Колкото и да иска да си направи реклама на това място, аз го чувствам като унижение за града ни, защото това тук е историческо селище - толкова хора са загинали и ние ще правим тези неподходящи снимки", възмущава се пред камерата на България он ер Фанка, която е родена в града и цял живот е учител.

След като фотосесията предизвика вълна от негативни коментари, Рут Колева изтри снимките от профилите си. Въпреки това Община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Новините On Air, че това поведение е обидно за потомците на загиналите.

"Достъпът до паметника е свободен и всеки би могъл да отиде да се снима и да го посети, в което няма лошо, но грозен е начинът, по който са направени снимките, позите ... въобще е недопустимо. Смятам, че е абсурдно и много ми се иска всички медии да спрат да коментират случая, защото смятам, че всяко коментиране е една реклама и дори и лоша, популяризира случая, певицата и това поведение", заяви кметът Мария Вълканова.

Хората в Перущица определят случилото се като абсурден акт към българската история.

"Въпросната певица не знам дали е прочела преди това какво място е и защо е направено и по-скоро е неинформирана. Според мен е редно да се свалят и да не се използват повече тези снимки и най-малкото да има публично извинение", заяви местен жител.

Снимките са направени за модното списание. Втори ден и то, и Рут Колева мълчат. Под предлог, че е в чужбина, от реакция се въздържа и фотографът Никола Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай