Скандал в "Панорама"! Бойко Василев и Балабанов на нож

Заради емоции около вота на недоверие

Скандал в "Панорама"! Бойко Василев и Балабанов на нож | StandartNews.com

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов отправи остри думи спрямо управляващата коалиция. Той бе запитан от водещия на "Панорама" Бойко Василев дали е щастлив, след като мина вота на недоверие.

"Аз съм щастлив човек по принцип. Щастлив съм заради семейството си, заради приятелите и заради колегите, с които работим всеки ден. И всъщност днес съм още по-щастлив, защото видяхме, че сме постъпили правилно преди две седмици, когато "Има такъв народ" изрази личния си вот на недоверие към тази уродлива форма на коалиция, тъй като днес за съжаление парламентът, нарушавайки конституцията на България, гарантира възможността  да не се защити българския национален интерес", каза Балабанов.

"Проблемът е свързан с лъжата. Лъжата ние я изобличихме още преди три месеца, когато излязохме в публичното пространство и казахме, че премиерът води двойнствена политика по темата със Северна Македония. България имаше българска позиция, изразена още от 44-ия парламент. Тя бе потвърдена и през януари.

Тя е свързана с определени изисквания, които Македония трябваше да изпълни безапелационно преди да бъде вдигнато ветото. Какво се случи днес. Всъщност и Макрон каза, че през цялото време каза, че е оказал натиск срещу България. Френското предложение казва, че е хубаво да се разберем, че ще стартираме преговори с Македония, а някъде после ще гарантираме правата на българите", отговори Балабанов. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай