Понеделник,

Скандал в БНТ! Кошлуков извади брадвата

От: Редактор -
3143
Скандал в БНТ! Кошлуков извади брадвата
A
A
A

"Предвиждам сериозни промени и преразглеждане на рубриката на Петър Стоянович, ако изобщо остане в предаването на Георги Любенов. Професорът сутрин рано не внимава много с езика си."

Това обеща генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии, където направи отчет на работата на обществената телевизия от юли до декември 2022 г.

Темата за проф. Петър Стоянович и участието му в "Денят започва с Георги Любенов" бе повдигната от Габриела Наплатанова, член на СЕМ, тъй като в съвета са получени сигнали за реплика на професора, свързана с малките момиченца. "Визираха се определени неща", обясни Наплатанова, без да навлиза в подробности

Сериалът "Войната на буквите" е даден за преозвучаване на продуцентите, каза Кошлуков. Причината е, че според него няма как царят да говори със съвременни думи като "Смешник" и "Изчезни" и езикът не трябва да звучи като анахронизъм. Единствено Симона Велева от състава на СЕМ похвали сериала и усилието на БНТ да снима исторически филми.

Обществената телевизия обаче най-вероятно ще се откаже да прави новия филм на Максим Генчев, за който преди месеци бе обявено, че ще бъде подкрепен финансово от БНТ. Проектът на режисьора, чийто филм "Ботев" предизвика изключително остра обществена реакция, е за цар Иван Александър - "1349".

Той е приет от филмовата комисия, но не са спазени конкретни изисквания и най-вероятно бюджетната комисия няма да му даде финансиране, каза Кошлуков.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com