Синоптиците смениха прогнозата. Казаха къде идат хали и снежища

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 2°

Синоптиците смениха прогнозата. Казаха къде идат хали и снежища | StandartNews.com

На много места днес в Северна България ще превалява сняг, в Североизточна количествата ще са значителни. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад, в Източна България - временно силен и с него в Лудогорието и Добруджа ще се създават условия за виелици и навявания. В Южна България ще бъде почти без валежи, там на места и облачността ще се разкъса. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 2°.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг, по-интензивни в Централна и Източна Стара планина и там ще се създават условия за виелици и навявания. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които до обяд в много райони ще се примесват със сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 2°-5°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, вечерта ще започне да отслабва.

В неделя ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат и ще спират. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 0° и 5°. В понеделник вятърът ще е предимно слаб, от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг. Температурите ще останат без съществена промяна. Във вторник северозападният вятър временно ще се усили, на места ще превали слаб сняг. В сряда вятърът ще се задържи умерен, вероятността за валежи е малка, ще има повече разкъсвания и намаления на облачността. Сутринта ще е по-студено, с минимални температури между минус 8° и минус 3°, дневните ще се повишат и в повечето места ще са между 3° и 8°. В четвъртък облачността ще се увеличава, след обяд от запад ще завали сняг. В петък има повишена вероятност за снеговалежи, на места значителни. От северозапад, в източните райони от североизток, ще нахлува студен въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай